"IMPORTANT NOTE"
We Update our site frequently and we want to keep you guys informed so enter your email in the top left hand box and click subscribe,so that whenever we post new papers it gets delivered right to your mail.



Infosys Test paper-4 for placement

Tips for Preparation for placement:

1) First do R.S. AGARWAL u will get basic aptitude.

2) Then do shakuntala Devi “puzzles to puzzle u” (v.v. imp) & “more puzzles” from which 3 marks questions will come.

3) Then do 2005 & 2006 previous papers (v.v.v. imp). try to get solution to each & every puzzle. I had left the questions which I hav not got answer. I hav seen the cow gait problem while practicing but I had not got answer so I left it. In the exam I had got the same question for 6 marks in the exam. As I had done two 8 marks questions it had not affected me much.

4) If time is there do the first part of GEORGE SUMMERS.I had done some questions. It consumes lot of time but try to understand atleast by seeing the answer.u have to get just such type of thinking for doing the 8 marks questions.also u can practice PUZZLE TEST chapter in Verbal Reasoning by R..S. AGARWAL for 8 marks & 6 marks questions.

5) If still Ur having time just have a glance at BRAIN TEASERS - RAVI NARULA. The train problem from Delhi to Amritsar in my test is from this book.

6) Lastly don’t neglect English section as it will also be having weightage.u can study Wrenn & Martin for this section.mainly concentrate on usage of tenses, prepositions, articles etc. just they will be stressing on basics of grammar.



In infosys the written test consists of 2 sections:



1) puzzle test- u have to answer 10 puzzles carrying 50 marks in 1 hour.in this section try to attempt each & every question because some times they will consider those who have tried to answer the tough questions.No need to get exact answer for those questions but u should have shown some rough work to those questions that u have tried to answer those questions.this will be plus point to u.

2) Test Of English Language - in this section u have to answer 45 questions in 30 minutes.each question carries 1 mark.all are multiple choice questions.no negative marking will be present.so answer all the questions.first comprehension passage will be given so leave it & start with other sections.after completion of all sections then switch to passage because it will take more time to answer the passage. After the completion of puzzle test they will take away question paper of puzzles but answer sheet of puzzles will be with u only.so if time is left in English section u can attempt puzzles.

The questions in 2008 infosys placement test are as follows:

1) In woods there were certain birds on each tree .Number of birds on each tree are equal to total number of trees in the woods.There are 2000-2100 birds altogether in the woods.How many trees are there in the woods? ( 3 marks )

Ans) let number of birds on each tree = X = number of trees in the woods.

Then total number of birds in woods = X^ 2. = in between 2000-2100.

This number should be a perfect square.there is only one number in that range which is

2025.=45^2.

So total number of trees = 45. ( 100% sure )

2)In the construction of a house these were required

Designer & Painter equals Rs. 1100-----
à1

Painter & Plumber equals Rs. 1700----
à2

Plumber & Electrician equals Rs. 1100----
à3

Electrician & Constructor equals Rs. 3300-----
à4

Constructor & Mechanic equals Rs. 5300----
à5

Mechanic & Painter equals Rs. 3200-----
à6

What are their individual costs? ( 3 marks )

Ans: Designer=200; Painter=900; Plumber=800; Electrician=300; Constructor=3000; Mechanic=2300. ( 100% sure )

Take 3 => pl + el = 1100

ð pl+ (3300-co) = 1100 ( from 4 )

ð pl + 3300-(5300-mec) = 1100 ( from 5)

ð pl + 3300-5300+mec=1100

ð Pl+3300-5300+(3200-pa)=1100 ( from 6)

ð Pa-pl = 100---
à7

ð & pa+ pl= 1700---
à2

ð By solving 7 & 2 we get pa = 900 & pl = 800.

3) A passenger train requires twice the time to overtake the freight train as it takes to cross the freight train when it is coming in opposite direction. How much faster is the passenger train in comparison with freight train? ( 3 marks) . ans) thrice.

Ans) let time taken by passenger train to cross freight (opposite direction) = t sec.=d/(sp+sf)

Then Time taken by passenger to overtake freight (same direction) = 2t sec. =d/ (sp-sf)

where total distance = d meters.

Speed of passenger = sp

Speed of freight train = sf.

So d / ( sp-sf) = 2d/(sp+sf)

ð sp = 3sf.

ð So passenger train is 3 times faster than freight train.



4) There are 5 towns - nalanda, thrilothika, rampur, solanpur & maninagar. So say N, T, S, R, M. Out of these, 4 are capitals, 3 industrial towns, two hill stations, two towns are on same longitude. Population of two cities is less than five lakhs & that of one city is 20 lakhs, also of other two cities is more than 50 lakhs. Thirlothika is an industrial town. Maninagars population is 20 lakhs. There are 4 capitals & two industrial towns. Now some data are given involving longitudes & latitudes such as, one of the hill stations do not lie in the longitude in which the harbour which is also an industrial town lies & so on. Rampur & thrilothika lies on same longitude. Solapur & Maninagar lies on same latitude like that some more data is given.

(8 marks)



a. Which of the following combination has less than 5 lakhs population.



Ans: Nalanda & Rampur (100% Sure)



The town which is a harbour, industrial town & capital

Ans: Thrilothika (100% Sure)



Which of the following combination have more than 50 lakhs population.

Ans: Thrilothika & solanpur (100% Sure)



The town that is not a capital

Ans: Nalanda (100% Sure)



5) A slow coach train starting from Amritsar at 9:00 am reaches Delhi by 9:30am after 3 days & vice versa.If a slowcoach train starts from Delhi to Amritsar, how many trains will it meet on its way to Amritsar?

Ans) 7 trains.

Let us consider that today is Monday.

Train starts from Delhi at 9:00 am on Monday & reaches Amritsar on Thursday at 9:30 am.

The trains that will come on its way are

Trains from amritsar on: Fri Satur Sun Mon Tues Wedn Thurs

Reaches delhi on : Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun

The above trains are all the trains which come to our train on its way.

So totally there are 7 trains.





6) Ann, Carol, Eve are friends. Ann will wear blue if & only if eve wears red. Ann & carol can wear red but not on the same day. Carol & eve can wear blue but not on the same day. Find Ann dress color? ( 6 marks )



Ans: blue (100% Sure)



Let red - 0 & Blue - 1.

1) if eve is 0 then ann is 1.

2) Ann & carol should not be 0 at same time.

3) Carol & eve should not be 1 at same time.



Ann carol eve



0 0 0 -------
à not satisfying condition.( 1)



0 0 1-------
à not satisfying condition.(2)



0 1 0-------
à not satisfying condition. ( 1)



0 1 1------
à not satisfying condition.(3)



1 0 0-----
à satisfies all conditions.



1 0 1------
à satisfies all conditions.



1 1 0 ------
à satisfies all conditions.



1 1 1 ------
à not satisfying condition. (3)



In all the satisfying conditions ann is wearing blue colour.





7) clark, jones, mason & smith are 4 people.their professions are druggist, butcher, policeman,& grocer not in the same order as their names.find their respective professions?

1) clark & jones are neighbours & they drive each other to work.

2) jones earns more than mason.

3)Policeman earns more than druggist & grocer.

4)policeman does not have druggist as a neighbour.

5) butcher goes to his work by walk.

6)policeman doesnot meet the grocer until he arrests him for exceeding the speed limit.

7) clark beats smith every time at bowling. ( 8 marks)

Ans) from 2 & 3,

Jones is police & mason may be one of druggist & grocer.

From 1 & 4 Clark is not police, & druggist.

From 6 jones( police) meet grocer only one time. So clark is not grocer.(since clark is neighbor to jones means they will be meeting daily).

=>Clark is butcher.

From 7, smith is a grocer (since a good man like Clark will not play with any druggist generally)

ð mason is druggist.

So jones => policeman.

Clark => butcher.

Smith => grocer.

Mason => druggist.





8) Two couples A, B, C, & D are present & they play musical instruments violin, drums, flute & guitar not in the order of their names.

1) person who plays violin & guitar are brother & sister.

2) person playing violin is opposite to person playing flute. ( 6 marks)



& some more conditions were given & asked to find their respective musical instruments.

It was easy.i had answered it.





9) there are 2 colours of bananas of which a bunch of red colour bananas cost 40 cents & a bunch of blue colour bananas cost 30 cents.if I would bought some bananas for some amount then I will get 2 more bunches than I had got if I divide the amount equally.then for what amount I would have bought the bananas? ( 6 marks )



Ans) 120 cents ( LCM of 30 & 40 ) I think it is wrong check it.





10) A cow is standing 5 feet from the middle of the bridge. A train is coming towards the cow at speed of 90 miles per hour from the near end & the train is twice as long as the bridge. If the cow had tried to move forward in the same direction as of the train then the cow would have got hit by three feet. But it moved in opposite direction to the train & saved by one feet. Then What is the length of the bridge?

What is the gait of the cow? (Speed of the cow) (6 Marks)



Ans) sorry I had not got the answer. B - length of the bridge.

C- COW.

C T - TRAIN.

|-----------------------|
ß----5ft à|-------------|

|
ß--------B/2 ----->|ß------B/2------------à|

ß---------

T

The cow is at point ‘C ‘& train is coming in the direction shown above.

I was confused with length of the bridge in feet & the speed of the train miles. So I did not attempt this question.



English section:



It comprises of following sections:



1) a passage was given followed by questions. ( 6 marks)

2) synonyms r given. ( 5 marks )

3) identification of sentences that contains error ( usage of tenses, articles, prepositions) ( 5 marks)

4) identification of sentences that are correct ( usage of tenses, articles, prepositions) ( 6 marks )

5) a story will be given with blanks in them.we hav to fill them ( 10 marks)

6) choosing of best word or phrase.( 6 marks)

7) choosing of appropriate word ( 7 marks)



No comments:

Take Advantage Of 25 of the finest Articles to help u prepare for the Placement Papers and Interview questions
You’d Never Guess How easy it is to get a job after reading these placement preparation articles

Here are 25 Placement Preparation Articles


 

© New Placement papers | Irecipe