"IMPORTANT NOTE"
We Update our site frequently and we want to keep you guys informed so enter your email in the top left hand box and click subscribe,so that whenever we post new papers it gets delivered right to your mail.



Satyam December 2007/08 placement paper(must read for satyam freshers)

December 2007 SATYAM Placement PAPER Interview

Directions: Each question given below consists of a word, followed by four words or phrases. Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in the question.
ANTONYMS
1. Disregarded (a) heed (b) hopeful(c) evade(d) dense
Ans. (a)

2. Obviate(a) becloud(b) necessitate(c) rationalize(d) execute
Ans. (b)
3. Superficial(a) profound(b) exaggerated(c) subjective(d) spirited
Ans. (a)
4. Abide(a) retract a offer(b) refuse to endure(c) shield from harm(d) exonerate
Ans. (b)<>
6. A Brown female could have hadI. a grandfather born RedII. a grandmother born RedIII. two grandfathers born Brown
(a) I only(b) II only(c) I & II only(d) II & III only(e) I,II & III
Ans. (c)
7. A male born into the Brown group may have
(a) a uncle in either group(b) a Brown daughter(c) a Brown son(d) a son-in-law born into the Red group(e) a daughter-in-law in the Red group
Ans. (a)
8. Which among following is not permitted under the rules stated?
(a) A Brown male marrying his father's sister(b) A Red female marrying her mother's brother(c) A man born Red, who is now a widower, marrying his brother's widow(d) A widower marrying his wife's sister(e) A widow marrying her divorced daughter's ex-husband
Ans. (b)
9. If widowers & divorced males retained the group they had upon marrying, which among following would have been permissible? (Assume no previous marriages occurred)
(a) A woman marrying her dead sister's husband (b) A woman marrying her divorced daughter's ex-husband.(c) A widower marrying his brother's daughter(d) A woman marrying her mother's brother, who is a widower(e) A divorced male marrying his ex-wife's divorced sister
Ans. (d)

Questions 10-13

John wishes to enroll in Latin AA, Sanskrit A, Armenian Literature 221, & manchester Literature 701.Latin AA meets five days a week, either from 9 to 11 A.M or from 2 to 4 P.M.Sanskrit A meets either Tuesday & Thursday from 12 noon to 3 P.M., or Monday, Wednesday, & Fridayfrom 10 A.M to 12 noon.Armenian Literature 221 meets either Monday, Wednesday, & Friday from 12:30 to 2 P.M., or Tuesday & Thursdayfrom 10:30 A.M to 12:30 P.MCeltic Literature 701 meets by arrangement with the instructor, the only requirement being that it meet for one four-hour session or two two-hour sessions per week, between 9A.M & 4 P.M from Monday to Friday, beginning on the hour.
10. Which combination is impossible for John?
(a) Latin in the morning, Sanskrit on Tuesday & Thursday, & Armenian Literature on Monday, Wednesday, Friday(b) Latin in the afternoon & Sanskrit & Armenian Literature on Monday, Wednesday, & Friday.(c) Latin in the afternoon, Sanskrit on Monday, Wednesday, & Friday,& Armenian Literature on Tuesday & Thursday(d) Latin in the morning & Sanskrit & Armenian Literature on Monday, Wednesday, & Friday(e) Latin in the afternoon, Armenian Literature on Monday, Wednesda & Friday, & manchester Literature on Tuesday
Ans. (d)

11. Which among following gives the greatest number of alternatives for scheduling manchester Literature, assuming that all other courses
(a) Latin in the afternoon & Armenian Literature Monday, Wednesday & Friday(b) Sanskrit on Tuesday & Thursday & Armenian Literature on Monday, Wednesday & Friday(c) Latin in the afternoon & Armenian Literature Tuesday & Thursday(d) Latin in the morning & Sanskrit on Tuesday & Thursday(e) Sanskrit on Monday, Wednesday, & Friday. & Armenian Literature on Tuesday & Thursday
Ans. (a)

12. If the manchester instructor insists on holding at least one session on Friday, in which among following can John enroll?(I) Armenian Literature on Monday, Wednesday, & Friday(II) Sanskrit on Monday, Wednesday, & Friday
(a) I only(b) II only(c) both I & II(d) I or II but not both(e) neither I nor II
Ans. (d)

13. Which among following additional courses, meeting as indicated, can John take?
(a) Maths--Monday, Wednesday, & Friday from 10A.M to 12 noon(b) French--Monday, Wednesday, & Friday from 11A.M to 12:30 P.M(c) English--Tuesday & Thursday from 2 to 4 P.M(d) Japenese--Tuesday & Thursday from 1 to 3 P.M(e) Old Norse-Icelandic--Monday only from 12 to 3 P.M
Ans. (b)

Questions 14-18

(1) Ashland is north of East Liverpool & west of Coshocton (2) Bowling Green is north of Ashland & west of Fredericktown(3) Dover is south & east of Ashland(4) East Liverpool is north of Fredricktown & east of Dover(5) Fredricktown is north of Dover & west of Ashland(6) Coshocton is south of Fredricktown & west of Dover

14. Which of the towns mentioned is furthest to the northwest ?
(a) Ashland(b) Bowling Green(c) Coshocton(d) East Liverpool(e) Fredericktown
Ans. (b)

15. Which of the following must be both north & east of Fredricktown?(I) Ashland(II) Coshocton(III) East Liverpool
(a) I only(b) II only(c) III only(d) I & II(e) I & III
Ans. (e)

16. Which among following towns must be situated both south & west of at least one other town?
(a) Ashland only(b) Ashland & Fredricktown(c) Dover & Fredricktown(d) Dover,Coshocton & Fredricktown(e) Dover,Coshocton & East Liverpool
Ans. (d)

17. Which among following statements, if true, would make the information in the numbered statements more specific?
(a) Coshocton is north of Dover(b) East Liverpool is north of Dover(c) Ashland is east of Bowling Green(d) Coshocton is east of Fredericktown(e) Bowling Green is north of Fredericktown
Ans. (a)

18. Which among numbered statements gives information that can be deduced from one or more among other statement?
(a) (1)(b) (2)(c) (3)(d) (4)(e) (6)
Ans. (c)

Questions 19-22

Spelunkers International offers exploring tours in eight caves: Abbott, Benny, Caeser, Dangerfield, Ewell, Fields, Guinness, & Hope(1) Class 1 spelunkers may not attempt cave Ewell, Fields or Hope(2) Class 2 spelunkers may not attempt Hope(3) Class 3 spelunkers may attempt any cave(4) Cave Caesar may be attempted only by spelunkers who have previously explored cave Benny(5) Cave Fields may be attempted only by spelunkers who have previously explored cave Ewell(6) Only two of caves Benny, Caeser, Ewell, Fields, & Hope may be attempted by any explorer in a single tour

19. A class 2 spelunker who has previously explored cave Ewell may be restricted in choosing a tour by which rule(s)?(I) Rule(4)(II) Rule(5)(III) Rule(6)
(a) I only(b) II only(c) I & III only(d) II & III only(e) I, II & III
Ans. (c)

20. In how many different ways may a class 1 spelunker who has never explored any among eightcaves before set up a tour of three caves, if she wishes to explore caves Abbott & Caesar?
(a) 2(b) 3(c) 4(d) 5(e) 6
Ans. (b)

21. What is the highest number of caves that a class 3 spelunker who has previously explored only cave Benny may includein a single tour?
(a) 4(b) 5(c) 6(d) 7(e) 8
Ans. (b)

22. If x + y = 3 & y/x= 2 then y = ?
(a) 0(b) 1/2(c) 1(d) 3/2(e) 2
Ans. (e)

23. How many squares with sides 1/2 inch long are needed to cover a rectangle that is 4 ft long & 6 ft wide
(a) 24(b) 96(c) 3456(d) 13824(e) 14266

24. If a=2/3b , b=2/3c, & c=2/3d what part of d is b/
(a) 8/27(b) 4/9(c) 2/3(d) 75%(e) 4/3
Ans. (b)

25. Successive discounts of 20% & 15% are equal to a single discount of
(a) 30%(b) 32% (c) 34% (d) 35% (e) 36
Ans. (b)

26. The petrol tank of a automobile can hold g liters.If a liters was removed when the tank was full, what part among full tank was removed?
(a)g-a(b)g/a(c) a/g(d) (g-a)/a(e) (g-a)/g
Ans. (c)

27.If x/y=4 & y is not '0' what % of x is 2x-y(a)150%(b)175%(c)200%(d)250%Ans. (b)
28.If 2x-y=4 then 6x-3y=?
(a)15(b)12(c)18(d)10Ans. (b)

29.If x=y=2z & xyz=256 then what is the value of x?
(a)12(b)8(c)16(d)6
Ans. (b)
30. (1/10)18 - (1/10)20 = ?
(a) 99/1020(b) 99/10(c) 0.9(d) none amongse
Ans. (a)

31. Pipe A can fill in 20 minutes & Pipe B in 30 mins & Pipe C can empty the same in 40 mins.If all amongm work together, find the time taken to fill the tank
(a) 17 1/7 mins(b) 20 mins(c) 8 mins(d) none amongse
Ans. (a)

32. Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day.How many hour a day should 40 men work to complete the job?
(a) 8 hrs(b) 7 1/2 hrs(c) 7 hrs(d) 9 hrs
Ans. (b)

33. Find the smallest number in a GP whose sum is 38 & product 1728
(a) 12(b) 20(c) 8(d) none amongse
Ans. (c)

34. A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs & 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed among boat in still water & the speed among water current?
(a) 1/2 kmph(b) 7/12 kmph(c) 5 kmph(d) none amongse
Ans. (b)

35. A goat is tied to one corner of a square plot of side 12m by a rope 7m long.Find the area it can graze?
(a) 38.5 sq.m(b) 155 sq.m(c) 144 sq.m(d) 19.25 sq.m
Ans. (a)

SOME QUESTIONS WHEREIN TWO STATEMENTS ARE GIVEN ARE ALSO THERE WHERE YOU HAVE TO TELL WHICH STATEMENT IS CORRECTSOME QUESTIONS ALSO APPEARED FROM THE BARRON'S GMAT GUIDE.PAGE NO. 439 PASSAGE & QUESTIONS 1 TO 9PAGE NO. 440-441 PAGE 442 PASSAGE 2ALSO REFER TO BARRON'S GRE BOOK FOR ADDITIONAL ANALYTICAL QUESTIONS.

PAPER 2--GENERAL AWARENESS
1. Who is the father of computers 2. Expand HTML,DMA,FAT,LAN,WAN,FDDetc 3. Which was intel's first microprocessor4. Convert 1024 (in decimal) to octa & hexadecimal form5. First microprocessor was (a) 8085(b) 8088(c) 8086(d) 804876. Give the name of a processor produced by mortorola?7. What is the full form of WindowsNT ? 8. What is the difference between 8087 & 8086
BESIDES THIS QUESTIONS WERE ALSO BASED ON IBM PC CLONES, BASIC QUESTIONS ON GUI SIMPLE PROGRAMS LIKE FINDING FACTORIALS, LARGEST OF THREE NUMBERS ETC. HAVE ALSO BEEN ASKED IN THE PAST.

Remember a lotta these questions with detailed explanation can be found Here

No comments:

Take Advantage Of 25 of the finest Articles to help u prepare for the Placement Papers and Interview questions
You’d Never Guess How easy it is to get a job after reading these placement preparation articles

Here are 25 Placement Preparation Articles


 

© New Placement papers | Irecipe