"IMPORTANT NOTE"
We Update our site frequently and we want to keep you guys informed so enter your email in the top left hand box and click subscribe,so that whenever we post new papers it gets delivered right to your mail.



2016 Test paper for TCS placement interview(must read)

TCS latest placement paper 2016

1. Aptitude paper questions
2.Technical paper &HR or Human resource
TCS General Aptitude paper had 3 parts
1.Verbal(30 quetion,20 marks)
2.Quantitative Aptitude(38 quetion,40 marks)
3.Critical & Analytical reasoning(12 question,30 marks)
Technical had 3 rounds
1.Technical(CS students please concentrate on this part)
2.Management
3.HR or Human resource


Aptitude was Online. Do not worry. They give all the instructions to be followed.


VERBAL Section for tcs

Synonyms(10 Quetions)
Antonyms(10 Questins)
Comprehension reading(5 questions)
paragraph reading(5 Question)

Please refer GRE BARRON'S 12th edition .............................

QUANTITATIVE APTITUDE

1.In the word ORGANISATION if we exchange first with the second ,second with the third ,third with fourth & so on......till last then what will be the 10 letter from right?

1.G 2.N 3.A 4.R

Ans:A

2.What is the largest prime no that will fit in 6 bit memory?

1.65 2. 61 3. 67 4.63

Ans: 61
Approach: 2^6-1=63which is not prime
& the no less than 63 is 61 which is a prime......

3.The progam size is N.The memory occupied by the program is M=4000sqrt(N). If the program size is increased by 1%. Then what is the percentage increase in memory?

1. 0.1% 2.0.4% 3.0.5% 4.2%

Ans: 0.5%
Approach: Sqrt of 101


4.In two dimensional array X(7,9) each element occupies 2 bytes of memory.If the address of first element X(1,1)is 1258 then what will be the address of the element X(5,8) ?

1.1460 2.1365 3. 1356 4.1370

Ans: 1365
Approach:1258+(4*9*2)+(8*2)

5.Find the value $%$(9) - %$%(9) Where $ means doubling & % means change of sign........

1.38 2. -2 3. 50 4.-54

Ans:-54
Approach: (2)(-1)(2)(9) -(-1)(2)(-1)(9)

6.Which of the following highest Standard deviation
a.7, 0, 7,0, 7,0 b) 7, 7, 7,7,7,7 c) -7, - 7, -7,-7,-7,-7 d) -7, 7, -7, 7,-7, 7

Ans: d)

7..g(0)= 1, G(1)=-1 ,G(N) = G(N-1)+G(N-2) , g(5)=?
1. -2 2. 3 3. 1 4 0

Ans: -2

8.A power unit is there by the bank of the river of 900 mtr width. a cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river & 3000 mtr away from the power unit. The cost of the cable bellows water Rs5 / mtr & cost of cable on the bank is Rs 4/ mtr. Find the pt where the cable cut through the river.
1.2800 2. 3000 3. 2100 4.3900

Ans: 2100

9.In madras, temperature at noon varies according to -t^2/6 + 4t + 12, where t is elapsed time. Find how much tem more or less in 6 pm to 9 pm.
didn't get the correct ans........
Approach: substitute the given values....
( -6^2+4*6+12)-(-9^2+4*9+12)

10.The size of the bucket is N kb. The bucket fills at the rate of 0.1 kb per millisecond. A programmer sends a program to receiver. There it waits for 10 milliseconds / & response will be back to programmer in 20 millisecond. How many much time the program takes to get a response back to programmer, after it is sent?
Ans: 30 millisecond
11.Which of the following are orthogonal pairs a) 3i+2j b) i+j c) 2i-3j d) 7i+j

1.a&d 2.a&c 3.c&d 4.b&d
Ans: a&c

12.Which of the following do not form triangle? a)5,4,7 b) 3,4,7, c) 3,4,5 d) 1,8,5
Ans: d)

13.If A, B, C are the mechanisms used separately to reduce the wastage of fuel by 30%, 40%, 10%. What will be the fuel economy if they were used combine?
1.68.4 2.62.2 3.58 4.27
Ans: 62.2
Approach: ( 70/100)*(60/100)*(90/100)*100=37.8
Economy=(100-37.8)=62.2

14.My flight takes of at 2pm from a place at 18N 40E & landed 10 Hrs later at a place with coordinates 36N40W. What is the local time when my plane landed?
1.8.00pm 2.6.00pm 3.12.00am 4.6.40pm
Ans: 6.40 pm

15.The number 384 in decimal system is given by (1432) x in the X System of numbers find the value of X a} 5 b) 6 c) 7 d) 8 e) 9
Ans: a)

16.What is the unit of the following?
(power*time) / (velocity*velocity)
1.mass 2.distance 3.velocity 4.speed

Ans:mass
Approach: power=work/time
hence numerator=(work*time)/time=work
work=Force*distance
Force=mass*acceleration
accelaration=distance/time^2

now numerator is (mass*distance^2) / (time^2)
denominator is (distance^2) / (time^2) since velocity=distance/time

17.WHICH SHAPE WILL BE OBTAINED BY USING THESE VALUES OF X ,Y
X Y
0 0.00001
10 1.02
100 1.72
1000 3.00
9999 4.72
Ans: Y= log10(X)

18. Number of faces, vertices & edges of a cube
1.12,6,8 2.6,8,12 3.4 ,6, 8 4.8,12,6
Ans: 6,8 , 12

19.A, B & C are 8 bit no's. They are as follows:
A -> 1 1 0 0 0 1 0 1
B -> 0 0 1 1 0 0 1 1
C -> 0 0 1 1 1 0 1 0 ( - =minus, u=union)
Find ((A - C) u B) =?

1.55 2.64 3.32 4. 53
Ans:55
hint:A-C is A intersection C bar first do negation of C then do A intesersection C

20.2 student get 3 & 3.5 in their class exam & 1.2 & 1.45 in final exam respectively . What might be the class marks of 3rd student who have got 0 marks in final exam?

1.0.3 2.0.5 3.0.25 4.0.1

ans: 0.25
For more Latest TCS placement papers 2007/08 & tcs aptitude questions & unique tcs hr placement questions keep checking our aptiude & placement site & dont forget to put ur email in top left box for daily updates of tcs & other questions

8 comments:

mac said...

hello sir.... i opend above mention link....
but it's shown the Permission Denied
so plz allow me to to open this
my id is
[email protected]
[email protected]

Parkavi Cool said...

Hi, me 2 tried the above link it ask for permission... can anyone say wats the procedure,..
Plz contact me through tis id
[email protected]

dheeru said...

hi, me tried to open the link but it asks for permission . plz allow me to open link with my id
[email protected]

rajkumar said...

sir,i am rajkumar me tried to open the link but it asks for permission,please allow me to open link with my id [email protected]
please sir,aug 10 tcs campus,kindly please sir

Anonymous said...

hello sir.can i please get access to the above mentioned blog through my email id [email protected] ?

rajeev009_2112 said...

Hi, me 2 tried the above link it ask for permission... can anyone say wats the procedure,..
Plz contact me through tis id

[email protected]

santoo........ said...

sir i am denied to access the above mentioned blogspot please give me the permission tcs papers are very much need for me please and my id is [email protected]

InternetOnlineJobHelp said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Take Advantage Of 25 of the finest Articles to help u prepare for the Placement Papers and Interview questions
You’d Never Guess How easy it is to get a job after reading these placement preparation articles

Here are 25 Placement Preparation Articles


 

© New Placement papers | Irecipe