"IMPORTANT NOTE"
We Update our site frequently and we want to keep you guys informed so enter your email in the top left hand box and click subscribe,so that whenever we post new papers it gets delivered right to your mail.



2008 aptitude for Igate placement

Aptitude English for Igate interview

1. Select the odd one
(a) January (b) February (c) Wednesday (d) November

2. Select the antonym of capture from the following
(a) attack (b) Release (c) condemn (d) None of the above

3. Find the antonym of autumn
(a) Spring (b) Winter (c) Summer (d) None of the above

4. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many skirts you can make from 45 yards?
Ans: 12 skirts

5. Last month of an year
(a) January (b) February (c) December (d) November

6. Is the meaning of Client & Customer,
(a) same (b) contradictory (c) no relation

7. Is the meaning of Canvas & Canvass,
(a) same (b) contradictory (c) no relation

8. Is the meaning of Ingenious & Ingenuous,
(a) same (b) contradictory (c) no relation

9. Is the meaning of Credible & Credulous,
(a) same (b) contradictory (c) no relation

10. Select the odd one out.
(a) 1/4 (b) 1/3 (c) 1/6 (d) 1/18

11. Select the least from the following.
(a) 0.99 (b) 1 (c) 81 (d) 0.333

12. Find the next number in the series. 1, 0.5, 0.25, 0.125
Ans: 0.0625

13. One do llar is saved in one month. Then how much dollar is saved in one day?
Ans: 1/30 =0.0333$

14. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X & Y is 48, then number of fishes caught by X?
Ans: 8

15. If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds?
Ans: 3000m = 3km

16. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age of the girl is
Ans: 12 years

17. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years?
Ans: 14 Yrs.


18. Two lemons cost 10 cents. Then one & a half dozen cost
Ans: 90 cents

19. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day?
Ans: 2.9 seconds

20. Opposite of Remote?
(a) Far (b) Near (c) Huge (d) Village

21. Statement A: All great men are ridiculous; Statement B: I am ridiculous ; Inference : I am a great man;
(a) True (b) False (c) Not clear

22. Statement: Normal children are active; Inference: All children are active;
(a) True (b) False (c) Uncertain

23. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ?
Ans: 1/16

24. In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash?
Ans: 601 times

25. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?
Ans: Rs. 3125

26. Statement A: A & B have same age; Statement B: B is younger than C; Inference : A is younger than C;
(a) True (b) False (c) Uncertain

27. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 & they got a profit of $1200. How much share A got more than B & C?
Ans: 2/13 & 3/13
Technical Questions contain Electronics & Computer Science
1. Full form of TTL & CMOS
2. Which is a good conductor (Extrinsic or Intrinsic)
3. What are the different types of capacitors (Electrolytic, dielectric...etc)
4. Select a passive component from the following (four choices were there)
5. Minimum no. of lines required for communication using RS232
6. To convert 1's complement to 2's complement & vice versa
7. During which time we use 'size of' command.
8. Out of four choice we have to identify which is a macro.
9. There was one pointer _expression related question.
10. To find post fix _expression.
11. What type of operating system is unix
a)pre-emptive b)non-preemptive c)batch
12. Where we use DFD(Data flow design)
a)structural languages b)object oriented languages c)UML d)none of these
13. Name the error which occurs when we write on a page
a) segment fault b)permission fault c) page fault
14. A question based on the representation of an array in C An array whose elements are fn pointers which inturn returns a character

best of luck for your interview

No comments:

Take Advantage Of 25 of the finest Articles to help u prepare for the Placement Papers and Interview questions
You’d Never Guess How easy it is to get a job after reading these placement preparation articles

Here are 25 Placement Preparation Articles


 

© New Placement papers | Irecipe